Ring INTE upp

Om du som jag har fått ett telefonsamtal från 0424994702. Ett samtal som du antingen har missat eller där man i andra ändan lägger på precis direkt när du har svarat. Ring INTE upp detta nummer. Det kommer som så många andra samtal från en telefonförsäljare. Ja inte säljer han/hon telefoner men nånting är det som dom vill pracka på dig. Och inte nog med att du skall behöva lyssna på en telefonsäljare, du får betala samtalet själv dessutom. Så PASSA UPP istället för att ringa upp.

Vi har en vansinningt vacker vinterdag här idag. Solen skiner och det är vindstilla. Jag var ute en liten promenad med hundarna på lunchen och solen sken som en gassig vårdag. Nu är det något kallare men tecknen finns där. För var dag så blir det ljusare och våren kommer närmare.

För några dagar sedan fick jag ett mail med bifogade bild. Det är dags att träffas för att planera 2010 år MC-resa.



Visst ser det härligt ut??

Ett annat år så såg det ut så här:



Det är sådana dagar som gör livet värt att leva mina vänner.

Ett citat från Benjamin Frankling : "När du tror att du kan sluta upp med att förändra dig är du slut"

Ha en bra dag¨

BORNOR


GVN

Nämnd för Gymnasie och Vuxenutbildning (GVN) inte ett alldeles enkelt namn på en nybildad kommunal nämnd på Gotland. Jag är utsedd till ordinarie ledamot och första sammanträdet äger rum i morgon på Lövsta. Det skall bli spännande att delta i detta arbete, spännande med nya grepp för Gymnasie och vuxenutbildningen. Att våra sextonåringar i detta sammanhang räknas till de vuxnas värd är ju bara det lite spännande.

I övrigt har vintern tagit ett hårt grepp även på Gotland och det har varit ordentligt kallt både på dagar och nätter den senaste tiden. En ljusning är det dock att dagarna blir allt längre och sommaren närmar sig.

Idag har jag varit i Hemse och sett en ishockeymatch. För första gången på många många år. Det var verkligen kul, särskilt som Sudret vann med förkrossande 9-1. Får fösöka ta mig tid att göra om det. Varmkorven smakar fortfarande som den gjorde när man var liten och ishockeyn spelades på utomhusrink och det kunde vara tjugo grader kallt när man stod på snövallarna runt sargen och aktade sig för puckar som ibland kom flygande.

Har varit gräsänkling över helgen. Hustrun fick en biljett till "Hairspray" av dottern i julklapp och har utnyttjat den i helgen. Nu skall jag snart se på Agenda och partiledardebatt. Spännande

Men först skall jag läsa igenom underlagen som jag fått inför morgonens nämndmöte. Ha det så gott det går.

BORNOR 

Januari

Är snart slut. Jag har hunnit med att bli ett år äldre och vi har fått fem lammungar som nu huttrar en del i snön. Att vintern kom till jul och fortfarande håller i sig kan man nog inte skylla klimatförändringarna för. Däremot ger det en del tvivlare ved på brasan.

Ved på brasan lägger vi numera varje kväll. Ja det har vi hållit på med sedan början av September så det är numera en vana. Det är fantastiskt vad en brasa i kakelugnen ger stämning och även en del tillskott till värmen i huset. Nu eldar vi mera för stämningen än för värmen för det händer aldrig att vi skjuter spjället och stänger luckorna för att behålla värmen i ugnen. Men mysigt är det med en sprakande brasa när man sitter framför TV´n på kvällen.

Huset vårt är utrustat med tre stycken fungerande kakelugnar. Två av dom är ganska små och väldigt lätteldade. En brasa och efter en knapp halvtimme är ugnarna varma. Men sedan så svalnar de lika fort. Annat är det med den stora ugnen i "salen" som förr i tiden troligen bara eldades till jul eller till större kalas under kallare årstider. Numera används salen dagligen som vardagsrum - kakelugnen likaså. Det tar några timmar innan den är varm, men sedan så håller den faktiskt värmen bra länge. Men hur man än eldar i ett gammalt dragit hus så är det kallt när snålblåsten drar kring knutarna och snön yr. Tur att det finns tofflor och varma kläder.

Det är valår i år.

Jag kommer att kandidera till kommunfullmäktige. - Förutsatt att jag blir nominerad av partiet. Men det tror jag nog att jag blir.

Är jag klok? - Skall jag kampanja? Varför bry sig ? varför inte göra som alla andra och bara gnälla?

Men man får säga som JOLO

"Den som inte åker vilse får inte se mycket"

BORNOR


Nytt år nya föresatser

Ja nu har många gjort sin första arbetsdag på det nya året. Jag antar att det inte är någon större skillnad - men det är ju ett nytt år och för min del kommer det att innebära en del nya saker. Dels så är det valår och jag tänker kandidera till kommunalvalet - förutsatt att jag kommer med på valsedlarna, dels så är jag redan nu vad man skulle kunna kalla etablerad fritidspolitiker.

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden heter en nybildad nämnd här på Gotland. I denna ingår gymnasieskolan, folkhögskolan och Lövsta lantbruksskola. Undertecknad är invald som ordinarie ledamot. Det skall bli intressant att följa arbetet i en kommunal nämnd lite mera ordinarie. Jag har under hösten varit ersättare i Folkhögskolenämnden - en lite nämnd som var lite annorlunda och jag hann bara med tre möten innan den nu går upp i denna nya nämnd. Som ordinarie blir det intressant att få se hur alliansen samarbetar i en lite större nämnd.

Jag skall som sagt försöka komma in i fullmäktige. Varför?? Ja jag tror att jag kanske har något att tillföra. Lång arbetslivserfarenhet och ivrare för landsbygdsfrågor och för småföretagares villkor i samhället. Det svåra kommer säkert bli att i alla frågor följa en partilinje. Jag brukar ha egna åsikter och inte vara rädd för att hävda dom gentemot överhögheten. Kanske inte en bra sida i en politikerorganisation?? Vi får se. Om jag kan driva en valkampanj och få många kryss så stärker det väl min position och nöjlighet att driva mina och mina väljares frågor.

Är det till äventyrs någon som läser detta och vill att jag skall driva en viss fråga så går det bra att farmföra den här eller skicka ett mail till [email protected] ha det bra där ute i kylan.

En kyla som på Gotland inte är särskilt svår. Någon minusgrad bara. Annat var det i Huvudstaden igår, när vi vaknade var det 18 grader kallt. Bilens värmesystem var fruset och vi åkte i en bil som saknade värme och hela tiden varnade för överhettning. Fick köra några hundrameter, stänga av motorn och rulla ett tag och sedan dra med motorn en bit sedan frihjul igen. Från Kungsholmen till Nynäshamn och utan värme. Gissa om vi frös !!

När vi kom till Visby hade det tinat och på vägen hem hade vi säker 30 grader i bilen. Varmt alltså !!

Vi hörs 

BORNOR 

RSS 2.0