Nyföretagande - inte så svårt.

I dagens GT (Gotlands Tidningar för er som möjligen inte vet det) läste jag en mycket intressat insändare av Rolf Dahlberg. Rolf är grundare och Vd för Wisma SPCS. Jag hoppas att alla vet vad det är för ett företag. Ovetande får väl ta och "googla".

Kort sammanfattning av hans skrivelse är att det i Sverige faktiskt INTE är särskilt krångligt att starta och driva ett företag. Det är till stora delar en bild som spridas av företagsorganisationer!Citat" I huvudsak är det vi näringslivsföreträdare som skapar den här negativa bilden"

Det fattas näringslivsorganisationer som berättar hur roligt och givande det kan vara att driva ett eget företag.

Jag kan inte annat än hålla med. Visst är det på många sätt säkrare att ha ett jobb hos någon annan. Att vara "säker" på att lönen - om än inte så stor - kommer den 25:e varje månad. MEN att vara sin egen har många fördelar.

Det är väldigt lätt att starta ett företag. Att registrera en enskild firma är hur lätt som helst. Jag har haft firmanamn registrerat sedan början av 1990 - talet. Det som möjligen kan ställa till problem är verksamhetens inriktning och vad denna firma egentligen skall ägna sig åt. För en firmaregistrering ger ju inte automatiskt intäkter.

Jag har sedan jag var i de yngre tonåren funderat på den där prylen som kan köpas eller tillverkas för en krona och säljas för tre. Som någon sa: dom två procenten klarar jag mig bra på.

Nu är det inte så lätt att hitta dom här prylarna - även om det ju är så att det under de här dryga 40 åren har dykt upp en och annan pryl som någon annan hittat med just dessa kriterier. Själv letar jag fortfarande.

De senaste årens funderingar har jag haft kring Webben. Man borde starta en Internetbutik ! Ja visst en butik som saknar lager men som säljer det som folk vill ha. Funderingarna fortsätter. Kanske är det så att jag funderar för mycket. Man brukar ju säga "mycket snack och lite verkstad" det kan ju vara så.

Har ju redan företag så den delen av problemet är löst ! Och jag håller med herr Dahlberg. Det är lätt att starta företag i Sverige. Det är något svårare att driva företag, att få företaget att bli lönsamt och att om man så önskar växa och bli ett större företag.

Alla vill inte ha ett stort eller medelstort företag. Vi måste vara rädda om dom som INTE vill växa utan nöjer sig med vad man ibland hör på Gotland "Det räcker för sorken och mig"  Det är inte så illa det heller.

Ha en bra dag

BORNOR

Det går framåt (med mänskligheten?)

Idag torsdagen den 10 december i nådens år 2009, när intelligentian i samhället roar sig med att samlas på Nobelmiddag och halva Svenska folket kommer att följa detta evenemang på den statliga televisionen, så har det blåsts in fiber i alla fastigheter i område 7 i Grötlingbo. Dessutom så har det svetsats in mediaomvandlare i fastighetsskåpen. Nu väntar vi bara på att stamledningen skall bli klar. Att alla noderna skall bli klara så att nätet kan lysas upp.

Under dagen så har man haft problem med stamkabel som går upp till Eke. Grävmaskin fram, vet inte om man hittat stoppet, för ett sådant var det någonstans på vägen. Tufft att leta på, då det är flera kilometer slang som ligger i backen.

Kanske kanske kanske har vi fiber till jul.

Annars har hösten ägnats åt en del arbete och en del förändringar i trädgården



Vi har tom lite fisk i redan - Guldfiskar och Koikarpar

Ha det bra
BORNOR


RSS 2.0