Börja inte med Mafia Wars !!

Vad är då detta undrar du käre läsare. Jo på Facebook om denna applikation är bekant, så kan man förlusta sig på mångahanda sätt. Ett sätt är att spela olika spel. Spel som då är gratis för facebookanvändaren. Ja det kan tillkomma vissa så kallade features eller möjligheter att köpa sig fördelar med riktiga pengar. Men det går alldeles utmärkt att spela utan att spendera några pengar.

Spelet Mafia Wars är kanske egentligen ett väldigt simpelt spel om man jämför med andra spel som utvecklats för PC och andra spelkonsoler. Man har ingen "gubbe" som man styr på ngt sätt utan får klicka sig fram till olika alternativ. Man gör "jobb" tex rånar en taxichaufför elller bränner ner ngt ställe. På dessa jobb tjänar man pengar och får erfarenhetspoäng. För pengarna man drar in på kriminell verksamhet kan man köpa fastigheter som i sin tur drar in pengar. Man kan sätta in pengar på bank, mot en tvättningsavgift på 10% och man kan slåss med andra Mafias. Vid slagsmålen kan man hitta vapen och klå motståndaren på pengar.

Sedan arbetar man sig upp i hierarkin och bildar sin egen "ledningsgrupp" av andra spelar. Ju flera medlemmar du har i din Mafia desto större slagkraft.

Det stora problemet med Mafia Wars är att det är vansinning vanebildande, det är svårt att slita sig från datorn. Detta trots att spelet egentligen är som sagt ganska simpelt i sig. Ett andra problem är att man hela tiden postar meddelanden till sina Mafiavänner. Meddelanden som naturligtvis dyker upp  på alla andra vänners loggar också.

Skulle du till äventyrs vara en spelare av MW eller tänker starta med det så adda mig som vän. Det fattas i nuvarande läge en medlem för att komma upp i 600 stycken i min Mafia. Can´t wait to make a thousand.

Egentligen borde man läsa flera citat av typen som kommer nedan och göra något annat.

"Om du älskar livet så kasta inte bort tiden, för livet är gjort av tid" -- Benjamin Franklin

Lev väl See you in the streets

BORNOR  "Don Nordh" - Mafia Mogul

Byggnadslov och lite annat.

Hej alla glada läsare, och ett särskilt tack till Pernilla som faktiskt kommenterade gårdagens inlägg.

Idag hade jag tänkt mig att ha lite synpunkter på den senaste diskussionen om byggnationer på Norderstrand, men jag tror faktiskt att jag inte bryr mig. Jag håller med Lars Thomsson om att det hela verkar mer än underligt. Vad jag kan se av bilderna som fanns i gårdagens tidning, så är skillnaden marginell mot hur det var tidigare. Ser ut att vara färre trän och antagligen är det trädäcket som stör allra mest. Hur som helst ser det ut att finnas gott om plats mellan vattnet och byggnaden.

Bro till Fårö eller inte? - Ja för min del så ser jag gärna en bro.

Privat skola i Fårösund eller inte? - Ja jag tror faktiskt att etableringen av privata alternativ stärker konkurrensen och gör att den kommunala skola skärper sig. Om skolorna kommer att etableras och sedan överleva är en fråga som föräldrar och elever kommer att ge svaret på. Den skola som får elever kommer också att överleva. Bra skolor KAN vara ett argument för att få till en inflyttning till bygden.

Fiberoptik eller inte?? - Ja det är frågan. Tyvärr är det så att på landet är det inte lönsamt att investera i infrastruktur. Vad gör man då?? Jo då gör man som förr i världen. Bygden går samman, bildar en ekonomisk förening och bekostar utbyggnaden med egna medel. Nu är det inte riktigt sant säger då vän av ordning. De projekt som just nu är igång finansieras till en ansenllig del av så kallade Leadermedel. Det finns dom som tycker att det har beviljats alldeles för mycket stöd till fiberoptik och att andra behjärtansvärda projekt därmed inte kan stödjas. För min del tycker jag att satsningen är både berättigad och nödvändig.

I Grötlignbo är projektering i full gång. För mera utförlig information gå in på föreningens hemsida www.gfef.net
Som fastighetsägare satsar jag 10 000  svenska riksdaler och ett antal arbetsdagar för att få det som man i mera tätbefolkade delar har tillgång till utan nämnvärd kostnad.

Vad får jag då för denna insats?? Jo ett medlemsskap i en ekonimisk förening som äger fibernätet. Jag får ett avtal med Telia där jag har 17 TV-kanaler, fast telefoni och en internetkoppling med minimum 50Mbits hastighet ner och 10 Mbit upp. Allt detta för en månatlig kostnad av SEK 300.

Robert släng dig i väggen. Jag är ingen älskare av Telia - använder idag en konkurrent på alla telefoni - men äntligen kanske vi får en TV-mottagning utan hack i sändningen. Somrar med högtryck är et litet h-vete. När VM i friidrott gick på
TV4 häromsistens försvann bilden precis efter det att Usain Bolt hade gjort sitt rekortlopp.

Jag räknar med att tjäna in investeringen på ett antal år och vet att priset på vår fastighet ökar betydligt mera.

Ett stort tack till styrelsen för GFEF ekonomisk förening som gör ett fantastiskt bra jobb.

Skämmigt att inte stat eller kommun kan se till att hela Sverige har tillgång till Internet.

Just nu sitter jag på en mobil uppkoppling. Upp till 7,2 Mbit säger reklamen. Jag har aldrig kommit över 3. Under turistsässong när det är många på nätet är det tom svårt att koppla upp över huvud taget.

Men det är faktiskt inte så dåligt - beroende på vad man skall använda det till. Att i framtiden kunna via fiber ha en lika stor hastighet ut på internet som det är på det interna nätverket är en dröm som blir verklighet.

NOG för idag.

Ett citat:
"Idag blir kult i morgon" - Henrik Hill

Lev väl och Carpe Diem

BORNOR

Bygga ut på Hällarna??

Att bygga på Hällarna i Visby eller inte har under sommaren varit en ganska stor fråga på Gotland. Ja i alla fall så har det blivit en stor fråga för ungefär halva befolkningen på ön. Av dom som bor i stan - eller Visby - så är det en del som hellre vill att området skall förbli orört och användas till rekreation och naturupplevelser.

Som om det inte finns tillräckligt med natur att ströva i än då.

Vi som händelsevis eller kanske medvetet har valt att leva och bo utanför den stora staden kan inte riktigt förstå debatten. Det rör oss inte i ryggen om Hällarna bebyggs eller inte. Åtminstonde är det den uppfattning jag får när jag någon gång har diskuterat frågan med grannar och andra som INTE bor i sta´n. Vi har naturen inpå knutarna vart vi än vänder näsan och har inget behov av att rasta hunden på Hällarna. Däremot tror jag att planeringen av en "Arenahall" med tillhörande simanläggning och äventyrsbad intresserar även dom som bor lite längre ut.

Det är och har länge varit en skam att inte ha något annat än Södervärnshallen att erbjuda. Att år efter å spela i högsta divisionen på en hemmabana som måste ha dispens är ju lite av en nesa för hela Gotland. Själv har jag aldrig besökt Solbergabadet men har förstått att det inte längre håller måttet för en modern anläggnig. Så ta chansen och bygg - varför inte försöka få Svenska Spel, Destination Gotland, GEAB eller något annat företag att sponsra och få en ordentlig anläggning. På andra håll har vi ju Löfbergs Lila Arena, Kinnarp Arena osv. Varför inte Trisshallen eller Energiarenan??

Faktum är att den del av Hällarna som kan bli aktuell för exploatering endast utgör 25% av den totala arealen !! Det kommer att bli mycket mark att rasta hunden på även efter en försiktig utbyggnad. Dessutom så är det så att det till och med kan utöka möjligheten för allmänheten att utnyttja den del som inte byggs ut. Detta genom parkeringsmöjligheter, belysning och varför inte oxå ordna någon form av promenadstråk med spridd belysning, kanske en eller annan grillplats och möjlighet till att sitta ner på en bänk och njuta av natur och utsikt. En handikappanpassad slinga med asfalt??

Hällarna är egentligen inte en stor fråga. Att bevilja en folkomröstning i frågan är som jag ser det helt bortkastade pengar. Jag förstår att en del vill bo i Visby och ha fördel av den service som finns där. Men jag tror att många egentligen vill bo "landet". Vårt stora problem är att de allra flesta arbetstillfällena finns i stan och att landsbygden utarmas och sakta men säkert tas över av deltidsboende.

Det är inte så många sommargotlänningar/vinterfastlänningar som köper i Visby? Ja det är mera en känsla än belagda fakta, men som kontrast kan nämnas att på Storsudret så närmar sig andelen fastigheter som ägs av "fastlänningar" 70%. Många kåkar som står tomma på vintern. Tråkigt att andelen är så hög. Inte tråkigt att ¨någon köper en fastighet och många gånger rustar för belopp som flera gånger om motsvarar köpeskillingen,  men tråkigt att vi inte har flera som bor permanent.

Hönan eller ägget? Jobb eller boende?? Barn eller skola??? Fiberoptik eller radiolänk???? Ja det kommer ett särskilt inlägg om det så småningom.

För nu ha det bra därute och om någon till äventyrs läser det jag skriver så lämna en kort kommentar. Bra eller dåligt? Håller med eller inte?? Ett livstecken skulle göra det lättare att blogga mera.

Ett litet citat
"I sanning, ingen blir vis som inte känner mörkret" - Hermann Hesse

BORNOR

Vunnit på LOTTO ?

Jag antar att jag inte är ensam om att då och då få ett mail som meddelar att jag vunnit upp till en miljon Euro. Senast idag fick jag från Free Lotto ett formulär "Claims applications form" som skall fyllas i och därefter skall jag få mina välfärtjänta? pengar. Tänk er en miljon euro - det blir drygt 10 miljoner svenska småkrpnpr det.

Vågar man fylla i formuläret och skicka det tillbaka?? Jag vet att det finns något som faktiskt heter Free Lotto. Har till och med spelat för ett antal år sedan. Men då fick man aktivt välja ett antal siffror till ett lottospel. Tror knappast att dom slumpmässigt letar upp e-,ailadresser och lottar ut denna typ av summor på det viset. Men visst skulle det förändra en hel del om det vore verklighet.

Fan trot

BORNOR

RSS 2.0