Minnen

Tänk vad livet är konstigt ibland. Idag är det den 2/11 och jag vaknar med en födelsedag i huvudet. En gammal barndomskamrat fyller år just denna dag. Han heter Gunnar och jag kunde på lite konstiga vägar hitta hans e-mailadress så jag har faktiskt skickat en liten födelsedagshälsning idag. Gissa om han kommer att bli överraskad?

Varför kommer jag ihåg just denna dag. Ja jag kommer faktiskt ihåg hans brors födelsedag också. Han fyller nämligen den 13/1. Inte så väldigt många dagar före mig och hans sista 4 siffror i personnumret är väldigt snarlika mina. Minne från en svunnen ungdom. Jag har alltid haft lätt för att komma ihåg siffror - Det har varit värre med namn. Jodå jag kan komma ihåg en jäkla massa namn men har svårt att koppla dom till ett utseende och en person. Dä'remot finns det fortfarande ett och annat telefonnummer från tonåren som sitter som berget, ja vi är ju alla olika och tur är väl det.

Men tillbaka till den andre november. Jag tror att det var 1965 som vintern kom den dagen eller möjligen dagen före. Sedan hade vi vinter ända fram i maj 1966. Det var en av de snörikaste och kallaste vintrarna jag har varit med om. Snövallarna i Stockaryd var så höga så att man bara såg huvudet på dom som kom gående eller cyklande på gatorna. Gud hjälpe oss att denna vinter inte blir likadan. Jag längtar redan till vår och sommar.




Det kommer en vår igen

BORNOR


RSS 2.0