Rötmånad

Kan det vara så att rubriken är det viktigaste?

Ibland sätter jag mig vid tangentbordet och skall till med ett inlägg på bloggen när det hakar upp sig redan vid rubriksättningen. Vad skall det handla om egentligen? frågar jag mig och så sitter jag där utan att få ner en enda bokstav.

Varför skriver man i en blogg??  Ja inte fasen kan jag svara på det. Någon gång ibland har jag något att säga som jag vill att andra skall ta del av. Antagligen vore det bättre att skicka det till tidningarna som en insändare. Det händer att jag gör det men ändå lägger ut det hela på bloggen. Vore ju inte rättvist för er alla som INTE har tillgång till Gotländska tidningar, ja att bara skicka det till tidningen alltså.

Annars går livet vidare. Sommar betyder för de flesta en möjlighet till semester och avkoppling. För min del betyder det att det finns en liten möjlighet att få in arbete i firman - alltså ingen semester. Som om inte det skulle räcka så hittar hustrun och jag på nya projekt som skall startas i och omkring hemmet. Hittills i sommar har det blivit en mur ut mot vägen där det tidigare stod ett trästaket och ett plank som insynsskydd. En syrenhäck är under borttagande i syfte att utöka området kring vår halvfärdiga altan.

Dotter nummer ett undrade med rätta varför det startas nya projekt hela tiden innan de redan pågående är avslutade. Man skulle ju kunna ta sig en riktig funderare på det. Jag vet att det finns människor som tvångsmässigt måste göra färdigt det dom håller på med innan dom kan dra igång nästa aktivitet. Det är så att jag inte lider av denna sjuka.

Men jag skall försöka bättra mig. Det kunde ju vara roligt att få någonting riktigt färdigt. Fast om jag tänker efter så är nog både köket, vårt sovrum och tvättrummet relativt klara.

Värm maten ordentligt. Det är rötmånad och Radio Gotland tipsar om hur man skall hantera detta.

BORNOR

Film är bäst på BIO ??

Förbannade bredband. Eller kanske hellre avsaknaden av ett dylikt. Jag hade just skrivit ett långt inlägg här som ni alla trogna läsare skulle haft stor glädje av att läsa, men precis som jag skulle publicera så kraschade anslutningen coh allt gick åt helsike.

Det gick ut på att trots att jag har många DVD-filmer och trots att det går många bra filmer på TV så är det bättre på BIO.

På TV är det ett helsike efter som filmerna blir minst dubbelt så långa på grund av all reklam.

Maten på Puben var jättebra. Jag åt hamburgare, hustrun år "Bondens grillspett" och dottern tog Nachostallrik. All till stor belåtenhet. Rekommenderas.

Vi håller på att skaffa bredband till Grötlingbo se http://www.gfef.net/ DÅ blir det skillnad.

I morgon börjar resten av livet

Carpe Diem

BORNOR


Fredag

Är du inte med i TGIF så är det dags att gå med nu. TGIF frågar den näsvise, vad fasen är det? Ja som allt annat så är det en förkortning, i detta fall betyder det  Thank God It´s Friday.

Jag har haft hyffsat att göra i Glasmästeriet denna vecka. En vecka som startade med två dagars semester på fastlandet. Vi har haft en syskonträff, denna gång hos min syster på Orust. Trevligt att träffa syskonen med respektivar för lite social samvaro. Det startade i fjol med att vi tlllsammans firade äldstebrodern och hans hustrus 60-årsdagar genom att ta en tur på Göta kanal. Vi åkte från Karlsborg till Töreboda på kanalbåt och buss tilbaka till Karslborg med efterföljande middag på kanalhotellet. Då var det, tror jag som vi bestämde att träffas igen. Nästa år har alla lovat att komma till Gotland. Vi har redan satt ut datum.

Just nu laddar jag för att vi skall gå till Fidepuben och bli bjudna på mat. Deras hamburgare skall vara något utöver det vanliga. Vi får väl se hur det är med den saken. Rapport kanske kommer så småningom.

BORNOR

Almedalen

Är man nu lite av en bloggare och bor på Gotland, så kan man ju inte låta bli att kommentera politikerveckan och Almedalen.

Hustrun och jag var inne i tisdags och lyssnade på Maud och deltog i efterföljande Centermingel. Just mingel verkar vara ordet för dagen - eller veckan. Överallt minglas det och det verkar inte vara någon hejd på människors behov av att frottera sig med andra.

Skam till sägandes så har jag under de ca tjugo år jag sammanlagt bott på ön, bara varit inne och lyssnat på politiker under denna Almedalsvecka två gånger. För min del är det så att jag gärna besöker Visby men helst inte under de hektiska sommarmånaderna. Särskilt inte under den vecka som kommer. Under vecka 29, den så kallade Stockholmsveckan, översvämmas Visby av partyglada Stockholmare. Företrädesvis unga välbärgade människor som vet hur man på bästa sätt sprutar champagne över sina likar och rent allmänt gör av med en himla många pengar.

Inget ont i at göra av med pengar och heller inget ont i att göra det just här. Känner bara att jag liksom inte platsar i sällskapen. Visby har för min del mer och mer blivi en stad som jag undviker på  sommaren men gärna besöker under andra tider när det är lite lugnare. Annars finns det vi behöver i Hemse så det finns egentligen ingen orsak att dra till stan. Men alla möten som man skall delta i läggs i Visby eftersom det är mer än dubbelt så långt från Visby till Hemse än var det är från Hemse till Visby.

På lördag drar hustrun och jag till fastlandet. Läste häromdagen att bloggar och facebook och annat är en bra källa för dom som vill besöka semestertomma fastigheter och lägenheter. Det är klart att om man på ett sådant ställe meddelar att nu står huset tomt under en eller flera veckor, så är det ju som att skicka en inbjudan till den som vill  in och kolla om det är något som kan behövas.

För vår del vill jag bara meddela att tjuvar och annat oärligt folk inte behöver göra sig besvär. Svärmor kommer att finnas i huset tillsammans med våra hundar. Förresten så kan man väl fundera på om det skulle vara värt besväret om huset stod tomt. Det finns inte så jäkla mycket att bära med sig. Förresten så håller grannarna ganska bra koll på vem som kommer och går, så det skulle inte vara alldeles enkelt i vilket fall. Detta med vakande grannar är en av fördelarna med att bo på landet. När jag en gång i livet bodde i hyreshus under ett antal studieår i Linköping, så kände jag inte EN enda granne i huset. Här ute håller vi ordning på varandra. På gott och ont.

Länge sedan jag delade med mig av ett citat så här kommer ett som kanske är relevant??

"Penningen blir en tjänare, om man kan bruka den rätt men en härskare om man inte kan" - Horatius

Ja fan tro´t

BORNOR

RSS 2.0