Fredag

I går kväll var jag ute på Torsdagstur med MC-folket. Så här på sommaren har det blivit lika många om inte flera vinterfastlänningar som deltar i utflykterna. I går åkte vi en tur över Levide, Fröjel, Dans, Väte, Guldrupe, Etelhem, Lye till Burs Café där kaffe och tilltugg intogs. En tur som raka spåret rör sig om kanske en och en halv mil blev på detta sätt ca åtta mil lång.  

När jag satt på min Virago och gasade fram på Hjorters kvior fick jag världens bästa idé till ett blogginlägg. Jag har till och med för mig att det kunde bli ett tema som skulle kunna löpa under en längre tid. MEN ----  

Minnet var längre förr. Idag har allt lämnat minnesbanken och bara tanken på att jag faktiskt hade en idé finns kvar. Kanske dyker det upp igen - Jag hoppas det för jag är säker på att det var bra och intressant även för Er kära läsare.  

Det är Fredag morgon och jag sitter på Glasmästeriet och hoppas på att det skall dyka upp många nya kunder.Allt som jag fick in igår har jag gjort färdigt och det enda jag skulle kunna göra just nu, förutom att blogga, är städa och kanske flytta om lite i verkstan. Har en del idéer om att flytta en hylla och få verktygen lite närmare arbetsplatsen. Just nu är det många steg som görs i onödan. Dessutom borde jag kasta ut lite skräp från kontoret och ta hit någon eller några kontorshyllor. Hyllor som varit med sedan jag köpte dom från Länsstyrelsens kontorsförråd i början av nittiotalet. Jag startade då ett eget företag och köpte hela kontorsmöblemanget begagnat  från deras utrangerade sortiment för en billig penning. Jag har för mig att jag fyllde en hel hästtransport med möbler för fem hundra kronor. Det var tider det.  

Jag funderar på att utöka sortimentet med lite butiksvaror. Här har tidigare sålts en och annan burk med kitt, men i övrigt enbart vanligt glas och spegelglas. Funderar lite på om man inte skulle ha en liten "tillbehörsbutik" Ja ni vet kitt i olika tappningar, lim och fogmassa, olika beslag och verktyg som glasskärare och kanske till och med sälja begagnade förnster. Har en del bågar stående på olika platser som jag skulle kunna ta hit för att testa marknaden. I Visby finns en firma som enbart handlar med begagnat byggnadsmaterial som dörrar, fönster, beslag, VVs- och elartiklar och annat som behövs vid en renovering. Många som renoverar en gammal kåk vill ha kvar sina kuloledningar och tidstypiska uttag och brytare. Det kanske finns plats för en begagnathandel även på Sudret. Troligen skulle jag då behöva större lokaler.   Vi får se   BORNOR

7,2 Mbit - PYTTSAN

Hej

Jag harTele2 mobilt bredband. För ett tag sedan fick jag ett meddelande om uppdatering av hastigheten. Med en enkel programuppdatering skulle jag få 7,2 Mbits hastighet. Jag säger PYTTSAN

Är du intresserad av vilken hastighet just Du har på Ditt bredband?? Gå då in på http://www.bredbandskollen.se/ så får du ett säkert svar so du sedan kan jämföra med vad din leverantör har lovat. Jag kan nästan garantera att det inte stämmer.

För min del ser det just nu ut så här

Skicka:        0,35 Mbit/sek
Ta emot:     0,66 Mbit/sek

Det är i och för sig bättre än tidigare men LÅNGT ifrån 7,2 Mbit/sek

BORNOR

Det rullar på

Det verkar som att jag klarar att få till ett inlägg i veckan.

Idag kommer jag att dela med mig av några reflektioner.  

- Det är tyngre att vara Glasmästare än vad jag initialt trodde. Glas ÄR tungt. Jag har installerat två nya arbetsbockar och höjt "renslådan" ca 10 centimeter. Ja en renslåda är alltså en låta som står på hjul. PÅ denna lägger jag de fönsterbågar som inte är glasrena. Jag tar bort allt gammalt kitt och förbereder för nya rutor. Nu när arbetshöjden är den rätta kan jag vara kvar på lådan även när jag glasar - och om jag har flera bågar i samma storlek kan jag vara på bockarna med den ena och på lådan med den andra. Det blir en aning mera rationellt att göra två på en gång.  


- Jag har fler läsare än jag har trott. I går kväll var det Moppeutflykt med Gutemoppers - se http://www.gutemoppers.se/ - det var den årliga utflykten till Vanges gårdsmuseum i Burs. En plats som för övrigt är väl värd ett besök. En entusiastisk privatperson har samlat på det mesta inom lantbruk från gamla tider. Här kan man se en moped som använts som mjölkmaskin - en motorcykel som använts till att sprida DDT - och vagnar, traktorer, diverse maskiner och verktyg och mycket mycket mera. Men nu tillbaka till läsare - en av deltagarna igår kom fram till mig och sa att hon läser min blogg ibland - trevligt tycker jag. Läs gärna hennes tankar på http://www.hagsarve.com/wordpress/ En och annan vinterfastlänning har också hittat bloggen - fortsätt läsa säger jag. Skall försöka vara lite mera kontinuerlig framöver.  

Det har sina sidor att har två bloggar - man kan naturligtvis göra som jag gör ibland - skriva i den ena sedan klippa och klistra i den andra, men något måste jag ju ändra så att  det nyttar ngt till att läsa  båda.

- Missade Maud i Visby...... Ja det var inte på grund av att jag inte visste att hon var där eller att jag glömde - nej jag var efter en hel dag med bra beläggning en trött glasmästare och orkade helt enkelt inte. Sen gör ju det höga bensinpriset det inte eklare att ta en kvällsresa på femton mil. Med den bensinslukare jag har - som Maud för övrigt vill belägga med ännu högre vägskatt - kostar i dagsläget en sådan resa drygt tre hundralappar bara i bensin. Det är tufft att bo i glesbyggd.

BORNOR  


RSS 2.0