Politik

Allt är politik.

Jag är intresserad av det mesta.

Alltså är jag antagligen också politiskt intresserad.

Ja skall man döma av de senaste årens fritidsverksamhet, så är det nog så. Jag var tom nominerad internt för att stå med på Centerns riksdagslista. Men jag avböjde och just då tänkte jag mig att helt upphöra med den politiska verksamheten. Efter detta så har jag delvis tänkt om och kommer att kandidera för en plats i kommunfullmäktige. Om nu partiet vill att jag ställer upp. Vi får se på höststämman som hålls i Väskinde bygdegård den 14:e november.

Hade då tänkt mig en något annorlunda valkampanj. Insändare - bloggande och Faceboookande och mailande och annat som man numera kan göra på nätet. Jag tror att det parti som pöå bästa sätt kan ta till sig de nya så kallade sociala media och använda dessa i valkampanjen, kommer att skörda en hel del framgång.

Det svåra är att få till debatt. Här får jag ju alldeles för sällan några kommentarer och jag behöver hjälp med förslag på lämpliga frågor att driva i det lokala valet. Det fins naturligtvis några reda givna - som ja tidigare bloggat om:

BREDBAND åt folket gör det till en verklighet och inte bara en slogan.

HELA Sverige skall leva hette det. HELA Gotland skall leva och utvecklas - ja vad innebär då det?

NU till något anat

Lev väl

BORNOR

Abstinens??

I eftermiddag tar vi båten till Nynäs, för i morron tidigt som bara fasen flyger hustrun och jag till Riga. Det är ju höstlov och jag har inte haft någon semester i sommar. Nu passar vi på att berika våra kunskaper och besöker ett av våra "nya" grannländer. Det skall bli otroligt spännande att se Riga. Som jag förstår det en mycket gammal stad med många Svenskanknyningar. Vi har studerat en del på nätet och det finns en del att se. Att botanisera lite på de inhemska krogarna och matställen för "vanligt" folk tycker jag skall bli roligt.

Varför rubriken frågar sig kanske någon vän av ordningen. Jo jag har beslutat mig för att inte ta med ngn dator på denna resa. Att vara utan internet under nästan fem hela dagar, det blir en prövning utöver det vanliga.

Ja nu är det ju egentligen inte så mycket till Internet vanligtvis heller. Gjorde en koll på www.bredbandskollen.se häromdagen. Reklamen säger för mitt mobila bredband att hastigheten är Upp till 7,2 megabit. Sanningen är den att här hemma kommer vi sällan upp till två. Då är det nerströms, skall vi skicka ngt så kommer vi inte upp till en halv. Annat blir det en bit in på nyåret då vi har fått vår fiberkabel. Se mera om detta på http://home.ephone.se/gfef/ . Egentligen är ju detta numera en medborgerlig rättighet - att ha tillgång till ett snabbt internet.

I övrigt vill jag bara uppmana alla eventuella läsare att besöka www.2grader.se och skriva under denna apell. Detta är ett initiativ som Centern står som medgrundare till. Vi måste sätta press på världens makthavare om vi vill ha en värld att leva i för våra barn och barnbarn.

Jag har som alltid resfeber. Gillar egentligen inte att resa.

Så är det ha det bra och jag är tillbaka i cybern framemot söndag eftermiddag/kväll

BORNOR

Politik

Vad är politik? Det frågar jag mig själv ibland. Svaret är för det mesta att allting egentligen är politik. Varför är då inte fler personer politiskt engagerade??

Egentligen är det nog så att de flesta, trots att många säger att dom inte alls är politiskt engagerade eller intresserade, egentligen är väldigt politiska.

Varför är då inte flera verksamma inom ett politiskt parti?

Den frågan kan vara lite svårare att hitta ett svar till. Min uppfattning är dock att människan av idag är så upptagen med vardagen och har så många saker att göra på den så kallade fritiden, så att dessutom gå på föreningsmöten helt enkelt inte får plats i tiden. Engagemang finns säkert, men att hitta ett parti som helt täcker de egna åsikterna är ju närmast omöjligt. Då får man göra som jag och en del andra har gjort.

Välj det parti som du sympatiserar mest med. Gå sedan med i organisationen och börja med att påverka den politik som detta parti står för.

För mig har valet inte varit så svårt.  CENTERPARTIET är faktiskt det enda partiet idag som i någon mån värnar om landsbygden och dess utveckling. Vi kommer alla fortfarande ihåg en slogan som lät "Hela Sverige skall leva"
Detta och en företagarvänlig politik tycker jag är det som gör att C sticker ut en aning i den politiska rödgrönablåa röra som utgör Svensk politk.

Sossarna drar åt vänster för att göra Ohly lugn i ett försök att skapa en vänsterallians som alternativ till regeringsalliansen.

Miljöpartiet som plockat ut en del av Centerns miljöfrågor och fått till ett parti kring detta, har blivit ett klart storstadsparti som vill tillämpa piska mer än morot. Förslag som tex kraftiga höjningar av bensinskatten kan naturligtvis vara en tanke ur miljösynpunkt, men är ett slag i ansiktet på alla oss som bor på en landsbygd där bilen är livsnödvändig.

Folkpartiet drar åt höger med krav på hårdare tag och en enligt min mening ganska invandrarfientlig politik.

Högern eller Moderaterna eller de Nya Moderaterna har lagt beslag på Sossarnas paradfrågor och blivit "Sosse light" , vågar inte ta tag i LAS som utestänger våra ungdomar från arbetsmarknaden.

KD har ju övergivit sin familjepolitik. När de inte längre var emot aborter fanns inte några skäl kvar att sympatisera med dom. Fanns inte längre någon profilfråga.

Vänstern som trots att dom inte längre kallar sig kommunister står enligt min mening alltför långt från verkligheten.

Återstår CENTERPARTIET.

Som ett exempel på att C fortfarande är ett riktigt miljöparti kan du se på www.2grader.se ett initiativ som C är medgrundare till. Ett sätt att sätta press på världens politiker att leverera resultat i Köpenhamn.

En stor del av de vallöften som regeringsalliansen gav inför valet förra gången har infriats. Till stor del rena Centerfrågor som C fått alldeles för lite kredit för. Nu gäller det att få Centern att arbeta med rätt frågor den kommande valkampanjen och under de kommande regeringsåren. För inte får vi väl släppa in den rödgröna röran i regeringskansliet.

För övrigt har hustrun och jag ägnat de senaste veckorna åt att anlägga en damm i trädgården. Se mera om detta på mitt space. Adressen finns här bredvid

BORNOR

RSS 2.0