Magiskt eller inte - det är frågan.

Vi lever numera på magiska Gotland. Ja nu är det ju så att ön i sig inte är mera magisk än många andra platser i detta avlånga land. Men en sak är säker - många som varit här på ön vittnar om en magisk stämning och magiska ögonblick. Det ÄR något särskilt med ön - naturen - ljuset - klimatet - det är svårt att sätta fingret på det, men många upplever det närmast magiskt.

Det något märkliga inträffar när man talar om en ökad exploatering och att vi måste få till en ökad inflyttning och flera boende på ön. Vi som bor här året runt vill gärna att det byggs på landsbygden och att det kommer ljus i stugorna även under den mörkare årstiden. Men - många av dom  som har lockats hit av en eller annan anledning tycker att man skall vara försiktig med utbyggnad och försiktig med att få in ny bebyggelse, särskilt ute i naturen eller i närheten av där dom har råkat hitta sitt eget paradis.

Skall vi överlämna Gotland till vinterfastlänningarna ?? Eller skall vi bli flera åretruntboende. Det är frågan och svaret är att vi skall bli flera som bor här året runt. Om det till äventyrs betyder att vi måste låta dessa nybyggare etablera sig på platser där en del tycker att det är lämpligare med rekreationsområden och orörd natur så är valet inte svårt för min del.

Vi har en jäkla massa strandnära lägen där det mycket väl kan tänkas en bebyggelse som på intet sätt skulle försämra elller göra en vistelse på ön mindre magisk.  Tvärt om så är det enbart ett fåtal platser som det är direkt olämpligt att tillåta bebyggelse på. Vi har ett antal naturreservat och strandlinjer där det helt enkelt är omöjligt att ta sig och jag menar inte att vi skall privatisera strandlinjen eller tillåta någon - nyinflyttad eller etablerad - gotlänning att bygga så att det på något sätt inskränker allemansrätt eller möjlighet att  uppleva magiska ögonblick i den Gotlänska naturen.

Får vi in tillräckligt många nya innevånare så kommer till och med skatten att sjunka.


BORNOR


Den magiska ön
 

Jag brukar läsa din blogg !!


Jag brukar läsa din blogg !!

Ja sådana kommentarer får jag då och då av vänner och bekanta. KUL tycker jag. Nästa gång du är här och läser kan du passa på och lämna en liten kommentar eller hälsning. Jag skriver ännu inte dagligen - men det skulle säkert bli mera kontinuerligt om jag fick ett eller annat kvitto på att det verkligen finns dom som intresserar sig för mitt skrivna ord.

Ha en GOD JUL

Lyssna på Emiliana Torrini och Jungle Drums

I förra veckan satte jag äntligen in det fönster som hustrun legat på om bra länge. Bakgrunden är den att för något år sedan byggde jag en takkupa varunder det så småningom  skall inredas ett nytt badrum. Denna kupa rövades på några bräder för att jag skulle kunna färdigställa ett par andra takkupor. Detta skedde för något år sedan och lämnade ett hål i förstnämnda kupa. Ett hål som var avsett att förses med ett fönster som inköptes redan då den första kupan snickrades. Inte underligt att hustrun sedan jag sågade upp hålet och täckte det med en masonitskiva har tyckt att fönstret borde i istället för nämnda skiva. Det har dessutom dragit kallt in på övervåningen med denna bristfälliga isolering.

Jag har inte haft lust och inspiration ! 

Men nu sitter föntret där och nu blir jag tvungen att ta tag i inredningen av detta badrum. Tyvärr är det väl så att ett badrum som skall inredas från grunden kommer att gå lös på en jäkla massa penningar, så lust och inspiration måte infinna sig tillsammans med ett bra sätt att finansiera detta bygge. Ja jag kan nog göra en hel del redan nu för jag har isolering och en del virke. Åtminstonde fixa till yttervägg och isolera upp mot taket. Sänker väl uppvärmningskostnaderna en del kan jag tänka.

Gäller bara att få ändan ur vagnen och tummen ur ett annat ställe.

Det skall nog ordna sig - vore ju finfint att kunna krypa ner i ett hett badkar och koppla av. Får bli julklapp till nästa år!!

Hälsar

BORNOR

RSS 2.0