Gone fishing !!

Ett uttryck jag lärde mig i helgen av en datanörd. Betyder alltså att jag inte finns på plats utan har tagit en paus och gått och fiskat.

Eftersom jag tänkte stänga den här bloggen, men inte riktigt kunde bestämma mig och eftersom jag egentligen inte har en aning om vilka det är som ibland visar sig i läsarstatistiken, så beslöt jag mig i detta nu för att INTE släcka ner bloggen helt genom att ta bort den.

Jag gör just det i stället - tar ett break och går och fiskar - röstfiskar skulle man kunna säga till viss del. Jag flyttar nu allt mitt bloggande till min blogg VÄRKLIGHETEN som ligger på centerpartiet.net med den fullständiga adressen http://bornor.centerpartiet.net

Så tack alla läsare för den tid som varit - eventuellt tar fisketuren slut någon gång. Då kanske jag kommer tillbaka.

Börje Nordh

Medborgerliga rättigheter ??


Jag sitter framför TV´n och följer Vasaloppet. Vårt kommunalråd Lars Thomsson med startnummer 5550 ligger efter att ha passerat Smågan på plats 3048. Ni kan se alla siffror nedan. Först orten, tiden dit, distans, placering och klockslag

Smågan 00:52:31 12,0 3048 08:52:31


Fantastiskt vad man kan med dagens teknik. Att få ta del av denna teknik borde mer eller mindre vara en medborgerlig rättighet. Jag tänkert ofta på hur snabbt internet är idag när vi har fått in fiber i huset. Om någon till äventyrs skulle ha missat detta så är det så att vi i socknen med stöd av Leader har grävt ner fiber till de flesta hushåll. Det är otroligt nog några fastighetsägare som har valt att stå utanför. Dumsnålt kan jag tycka – de fastigheterna kommer dels bli mera svårsålda och det blir kostsamt för näste ägare att ansluta till nätet.


Varje fastighet har satsat 10 000 kronor och tre dagars ideellt arbete. Samt installationer inne i fastigheten. Som belöning har vi numera två TV – boxar där vi kan se digitalTV via fibern, vi har telefon via fiber och vi har ett mycket snabbt internet. Trots att jag sitter med en bärbar dator via trådlöst till en router, så har jag ca 25 Mbit nedströms och nästan lika mycket upp. När jag kopplar in mig direkt på routern kommer jag upp i hastigheter nära 100 Mbit nedströms.


Jag vill passa på att framföra en eloge till styrelsen i GFEF ekonomisk förening. Det är många som har arbetat hårt i detta projekt, men styrelsen med Stefan Johansson, Skradarve som orförande i spetsen har alla gjort ett hästjobb. Det är ju en jäkla tur att det finns människor som orkar att engagera sig på detta sätt och som ser till att saker händer. Se mera på www.gfef.net


Sedan kan jag tycka att man har lyckats att få till ett avtal med en leverantör av tjänster som gör att den ursprungliga investeringen på 10 000 kronor tjänas in på några år – om man som vi tidigare haft flera Boxer-boxar och mobila internetlösningar.


En förutsättning för att landsbygden skall utvecklas och moderniseras är en bra infrastruktur. Att ha tillgång till ett snabbt internet är idag en förutsättning för att kunna utföra en himla många tjänster hemifrån. Det bäddar oxå för möjligheter till distansarbete och borde naturligtvis vara något som samhället håller med. När nu detta inte verkar vara möjligt helt och fullt kan jag tycka att lösningar som den vi har i Grötlingbo och snart även i Hejde och Väte och tror jag i delar av Vall, är något som kommunen måste delfinansiera i framtiden. Det blir nämligen fortfarande för dyrt om det helt skall finansieras av sockenborna själva. Vi måste modernisera landsbygden.


Sex man gick loss tidigt, för att återvända till Vasaloppet. Kan undra om de orkar hålla undan – i så fall får vi nog se en Norrman först till Mora i år. Man kan ju alltid hoppas på att dom blir uppåkta. Lars Thomsson har medan jag skrivit detta kommit fram till Mångsbodarna – duktigt jobbat. Det ser ut som att han kommer att slå sitt tidigare rekord.

Mångsbodarna 01:41:24 16,3 3076 09:41:24

 Han ligger med detta sex minuter före tidigare bästa tid och det lutar mot en totaltid kanske under sex timmar. Inte illa av ett kommunalråd.

BORNORlogga Gotland


RSS 2.0