Ute eller inne??

Läste häromdagen i en av våra kvällstidningar, som numera är mera en morgontidning, att det inte längre är inne att blogga. Allt fler av dom som räknas slutar med sitt bloggande. Då handlar det trots allt om personer som har en ganska stor läsekrets och som har eller har haft ett visst inflytande i den allmänna debatten.

Själv tänker jag nog fortsätta på ungefär samma sätt som jag gjort det senaste året. Det vill säga jag har min lilla blogg och någon gång då och då skriver jag några rader. Inte för jag vet om det är så många som tittar in och läser, men för att jag då och då får en ohejdad lust att sätta mina tankar på papper höll jag på att skriva, menar naturligtvis på pränt.

För att få flera läsare skall man tydligen fläka upp sig lite mera. Lämna ut sig själv och familjen och tvätta sin byk offentligt. Det är nog inte den blogg som jag vill ha. Kommer att även i i fortsättningen skriva av mig den värsta klådan och då och då ha lite synpunkter av en mera politisk karaltär. Men förbehåller mig ändå rätten att även vid tillfälle dela med mig av vardagens bekymmer och/eller glädjeämnen.

Som tex nu när våsolen har fått naturen att grönska och det börjar komma lite kunder till Glasmästeriet. Det finns fortfarande hopp om en fortsättning. Omsättningen har tagit ett litet skutt uppåt under april och jag hoppas på en bra sommar. Men jag kommer att stänga till vintern om det inte blir ett tydligare trendbrott. Åtminstonde kraftigt dra ner på öppettiderna.



Glasmästarn på semester i Thailand



Man vill ju inte sitta så här hela tiden och rulla tummarna så det måste till något mera.

Dagens citat: "Framsteg är omöjligt utan förändring; och de som inte kan förändra sina tankar och åsikter kan inte ändra någonting."  George Bernard Shaw

BORNOR

Möte om maten i Gotlands kommun

Vi bryr oss om skolmaten och annan mat som serveras inom kommunen. Visa att ni också gör det genom att komma till Hemsegården den 29:e april klockan 19:00.


Kommuntjänstemännens förslag om att införa så kallad "koka och kyl" system är ännu så länge bara ett förslag och kräver en ordentlig debatt.


Vi är inte alls säkra på att ett sådant system, med förslagets tre centralkök, är bättre eller billigare än andra alternativ. Alla vill vi att den mat som lagas och serveras genom kommunens försorg, skall vara god och näringsriktig. Andra aspekter är värdet av närproducerat och den miljöpåverkan som de olika alternativen medför.


Nu har just DU ett gyllene tillfälle att säga just DIN mening och att påverka det beslut som våra politiker så småningom måste ta.


Det finns många exempel på andra bra sätt att lösa matfrågan. Har du ett sådant exempel så ta med det på mötet och berätta för oss andra.


Styrelsen för Centerpartiets södra kommundelskrets är mycket tveksam till förslaget. Vi tror att en mera omfattande decentralisering av beslutsfattande är rätt väg att gå. Att de som skall laga, servera och äta maten får större möjligheter att påverka både valet av råvaror och sättet att tillaga maten är för oss rätt politik. Att föra besluten närmare den enskilda människan har alltid varit en bra centerpolitik. Genom att införa centralkök går vi i direkt motsatt riktning.


Kom och ta ställning du också. Vi ses den 29 april på Hemsegården kl 19:00

BORNOR


Vår

Solen gassar och det har plötsligt blivit vår.



Jag vet att dom borde varit klippta vid det här laget, men i år kommer det att bli en sommarklippning. Vi har fått et tjugotal ungar och det är fullt liv i hagen. Om vädret fortsätter på detta viset är det inte långt bort till betessläpp . Bra det för nu börjar ensilaget att ta slut.


Vårstök i Påsk. Henrik och Unni i arbete.

Ni kan tro att det blir fint.


BORNOR

NannyMaja

Jodå det var en intressant föreläsning av denna unga dam. Många sanningar som vi normalt sett blundar för. Vi måste inse att jordens resurser är ändliga och att vi för närvarande varje år tär på reserverna. Det som nyproduceras i världen är förbrukat redan i början av september. Efter det lever vi på reserven. Detta datum kommer närmare och närmare vårkanten och bör stämma till eftertanke.

Det är en stor diskrepans mellan det som vi önskar oss och det som vi egentligen behöver. Man kan som NannyMaja göra två listor.


Vill ha lista


Tex:
Ny bil

Ny motorcykel

Bubbelbadkar

Swimmingpool

osv osv


Jag behöver:

Mat för dagen

Kläder på kroppen

Kärlek och omtanke

Vänner

Vara behövd??


Osv osv


Gör en egen lista och kolla vad du egentligen behöver. Man skulle nog lite var till mans kunna handla mera kravodlat och mera rättvisemärkt. Utan att för den skull behöva dra ner på standarden så värst mycket.


Jag tror att jag skall sluta dricka läsk. Det går åt 9 (nio) liter vatten för att tillverka 1 (EN) liter Cocacola. Ja det var vad hon sa och det finns ingen anledning att tvivla på det. Det finns en jäkla många Cocacola fabriker i Indien där nu grundvattnet sjunker så att grödorna torkar på åkrarna och folk inte har rent vatten. Tokigt?


Läs www.nannymaja.se hon har en del att säga den tjejen


BORNOR.


Aktuellt på Sudret

Hej Centerpartister på Sudret!

Påminner om att sluta upp mangrant i kväll på Hemsegården och lyssna på NannyMaja kl 19.00  
som pratar om att man visst kan vara med och påverka

Ta med era ungdomar!!!!

Bifogar nedan fler aktuella datum när vi har möjlighet att säga vad vi tycker!!!

Det hörs för få röster från Sudret!!!!! Slut upp kring dessa aktuella frågor!!!!!


  

Vill du vara med att påverka politiken på Gotland?


Den övergripande visionen om Gotland är:
...Östersjöregionens mest kreativa och magiska plats präglad av närhet, hållbar tillväxt och fylld av livslust."
För att nå dit krävs ett gemensamt engagemang från alla oss som på ett eller annat sätt lever och verkar i det gotländska samhället.

  

Dialog Vindbruk

Ta chansen och kom till dialogmöte gällande planeringen av den framtida vindkraften på Gotland

Datum: onsdagen den 15 april kl 19.00 på Hemsegården. Ta chansen att ställa frågor, framföra dina önskemål om var Du vill ha vindkraften placerad.


  

Skolmaten är även den en het potatis.

Ska det bli kyld mat som tillverkas i tre storkök på Gotland i framtiden eller ska vi satsa på de små nära köken och bry oss om att landsbygden finns och utvecklas?

Delta i dialogmöten även om detta


Dialog matglädje

Hur erbjuder vi på bästa sätt nylagad, varm, god och näringsriktig mat i våra kök? Nu bjuder vi in till dialog om maten som serveras i förskolan, skolan, sjukvården och i omsorgen.

Kom till våra träffar och skaffa dig mer kunskap. Du kommer också att få chans att diskutera med ansvariga politiker och representanter från måltidsverksamheten.

Datum: måndagen den 20 april i Visby. Plats: Solbergaskolans aula. Tid: 19.00-21.00

Datum: tisdagen den 28 april i Slite. Plats: Sliteteatern. Tid: 19.00-21.00

Datum: onsdagen den 29 april i Hemse. Plats: Hemsegården.Tid: 19.00-21.00

  

Rösta på Centern i EU-parlamentsvalet!


Tänk på att det snart är dags att rösta i Europaparlamentsvalet. Den 7 juni har du en chans att lägga din röst på viljan. En röst på Centerpartiet den 7 juni är en röst på ett EU som ägnar sig mer åt ödesfrågorna och mindre åt ordningsfrågorna. Då visar du att det är både modigt och rimligt att vara optimist.


Syrelsen Centerpartiets södra krets genom


BORNOR

Påsk

Naturligtvis är det sent att blogga om Påsken nu när den så gott som är över. Vi har haft alla barnen hemma över helgen, ja dom återvänder till Sverige med en färja som går ganska sent i kväll.

Mycket mat och en del arbete har det blivit. Vi hjälptes åt på långfredagen och eldade ris och plockade pinnar så nu är det väldigt fint i hagarna runt gården. Bilder kommer senare för just nu är kameran ute på vift.

Trevligt med folk som läser bloggen. Får då och då en kommentar när jag träffar någon av er. Lämna gärna kommentarer här också så vet jag att jag har läsare. Skall försöka att bli mera kontinuerlig med skrivandet och kanske då och då lite provocerande. Vore kul med lite debatt om livet och meningen därmed.

Det som närmast är intresant är en kommande debatt om hur vi skall ha det på Gotland med maten till skolorna och till alla andra ställen där kommunen håller med mat. Det finns ett tjänstemannaförslag som förordar en lösning med tre centralkök och så kallad "Cook and chill". Jag tror att det kommer bli svettigt att få igenom den lösningen utan att få all opinion emot. Vi får se.

I morgon som är tisdagen den 14/4 är det inte bara trettio år sedan jag gifte mig, utan det är en föreläsning på Hemsegården av en tjej som heter Nanny-Maja Anderback. Ett samarrangemang av Centern och Vuxenskolan vilket medför att jag bör vara där. Rubriken är "Vem fan bryr sig" och handlar om varför vi skall källsortera och många andra aktuella saker. Det kommer troligen att vara mycket intressant, så bröllopsdag till trots kommer jag att vara där.

Läs mera om Nannymaja på hennes hemsida www.nannymaja.se tjejen är bara 20 år men drar storpublik landet runt.

Ha en bra dag

BORNOR

Lammningstider

Ja nu är våren här på riktigt. Blåsipporna har tittat fram och lammen har fått en massa ungar. Vi fick visserligen den första ungen redan den 29:e januari men det är först de senaste veckorna det tagit fart på allvar.


Den här tackan fick tre ungar. Första gången för oss med trillingar.


Årets första blåsippor



Detta är myrstackarna somjobbar i solskenet.


BORNOR


RSS 2.0