Mors dag

Idag släpper vi ungmärren på bete. Hon skall vara vid kyrkstallarna i Öja kl 11:00. Eftersom dottern börjar jobba på Majstre kl 11,30 så får vi dela på oss. Jag kör dottern till Hoburgen och hustrun får ta hand om hästen.

Men vi har redan haft henne inne och jag har putsat till fötterna så att hon kan släppas utan att vi får skämmas för dålig hovvård. Hustrn var förvånad över hur trevlig hon var att hantera och har tillbringat morgonen med att norsta och umgås.

Solen skiner och jag har ont i magen. Hustrun hade ngt liknande häromdagen. Går väl över kan man tänka.

Vi funderar på att sälja mamman. Ja inte min mamma men hästmamman. Hon är nu fem år och inriden men inte riden kontinuerligt senaste tiden. Vore bättre att hon kom till någon som sätter igång henne. En trevlig häst, som jag anser kommer att bli en bra tävlingsindivid. Hon har humör och bra stam. Tyvärr är hon bara strax över 160 cm över manken. Men som det heter, det är inte alltid storleken det beror på. Hon rör sig smidigt och hoppar bra.

Motorcykeln rastades i torsdags kväll. Vi var sju ekipage som tog en kortare tur på Sudret. Kaffe på Folkeryds. Enda stället häromkring som serverar kaffe på för och eftersässong. Öppet 365 dagar om året. Det ni.

Måste nu se till att dottern kommer ur sängen. Vi hörs.

BORNOR

Söndag

Har ni nånsin känt det som att samtidigt som man inte har något att göra, så har man egentligen hur mycket som helst som borde göras.

Så är det för mig just nu. Det finns hur mycket som helst som jag borde ta tag i men där lusten eller orken saknas och det därför inte blir av. Jag kan av och till förstå hur man kan gå in i en depression, när själen värker och kraven egentligen hänger över en. Krav som man för det mesta själv ställer och som egentligen är betydelselösa. Inte måste man tvätta bilen eller klippa gräset. Helt klart är det att man överlever utan detta. 

Sen är det ju lite värre med saker och ting som man vid något tillfälle lovat någon annan att göra. Det kan vara ett jobb som man egentligen borde sagt nej till eller det kan vara ett uppdrag inom en ideell organisation. 

Just nu är jag ordförande i Grötlingbo Rödakorskrets. Ett uppdrag som jag egentligen borde avsagt mig inför detta året. Jag känner att jag inte gör det jag borde. Att hålla ett eller annat styrelsemöte är egentligen inte nog.

Jag sitter sedan en tid tillbaka som ersättare i en kommunal styrelse. Första kallelsen missförtod jag och uteblev. Nytt möte på tsdag 9:00 till 12:00. En tid då jag egentligen borde ha full upp i Glasmästeriet.

Måndag kväll städdag på Centerexpeditionen. Tisdag em och kväll distriktsstyrelse. Jag tror tom att vi bokat in styrelsemöte i kretsen under veckan. Måste ta reda på vilken dag. Många måsten kommande vecka.

Nu måste jag äta lite lunch. Med ett stabilare värde på blodsockret så kanske det ljusnar.

BORNOR

Det blir Falukorv i ugn. Jag har själv satt in den. Däremot kommer jag inte att äta av potatismoset etersom jag just nu håller en hård Skaldemandiet och skall ner till åttio kilo. Läs mera på www.skaldeman.se om du är intresserad av att förlora några kilon på kort tid 

Årets resa

Ja så var det då klart med årets MC-resa. Som vanligt en höjdpunkt med många mil och luncher med kebabtallrik och eller pizza.

  

Den som är snabb i huvudräkning ser snart att vi totalt åkte drygt 140 mil i år. Resan bar av till västkusten. Det började med första kvällen till Växjö därifrån via Bjärehalvön till Halmstad där vi genomförde vårt interna gocartmästerskap. Lolle vann. Efter en natt utanför Halmstad åkte vi norrut genom Göteborg till Stenungssund. En liten tur ut på Tjörn hanns med på kvällen. Söndagen blev sedan den längsta turen. Dryga 47 mil till Oskarshamn, men vi hann med ett besök på fabriksmuseet i Huskvarna.


En sån här Guldpil var drömmen för många på sextiotalet. Själv åkte jag Monark Blue Stinget som fatiskt var strået vassare. Guldpilen hade 11 hästar medan min Stinget någon gång hade haft hela 12,5. Silverpilen bakom är från 1959.

BORNOR

RSS 2.0