Gemensam aktion ??

Inte skall Flextours komma undan med att stjäla ett antal flygbiljetter och paketresor från oss !!

Flextours finns inte som registrerat varumärke, men fungerar som en grossist inom resebranschen. Se deras hemsida, dom äger Bigtravel så se till att Ni inte köper några biljetter av dom heller i fortsättningen Vänd er till någon som biljetterar själv eller till ett flygbolag direkt.

Jag har idag via ABC-Tours bokat en ny resa - enligt källa på Biljettorget - som för övrigt har stängt sina telefoner idag - så är det i dagsläget värre för alla er som "bara" köpt flygstolar. Ni som i likhet med mig och min familj har köpt en paketerad resa kan inom tre månader begära ersättning hos Kammarkollegiet. Det finns en resegaranti som skall gå in och ersätta just paketresenärer i ett fall som detta.

Jag uppmanar alla som läser detta och är drabbad att bråka så mycket som möjligt. Resebranschen måste saneras och oseriösa företag som Flextours måste antingen ändra inställníng eller bort från marknaden.

Vi måste samla ihop oss och föra en gemensam civilrättslig process gentemot Flextours som stulit våra resor.

Något av detta slag har enligt min källa - som jobbat i branschen 30 år - aldrig tidigare intr'äffat.

Kanske är någon drabbad jurist eller advokat och villig att föra vår gemensamma talan??

Jag skall ordna en lista på alla drabbade och kommer att ta kontakt så småningom - men först skall vi till Thailand

BORNOR

Har Flextours ställt ut dina flygbiljetter ??

I så fall tycker jag att du skall begära atT få dom utskrivna på gammaldags hederligt sätt. De elektroniska biljetter som idag ställs ut verkar ju inte vara att lita på.

Nu hoppas jag verkligen att sista ordet inte är sagt i denna tragiska händelse ännu. Kanhända tar de sitt förnuft tillfånga.

Läs Expressen i morgon måndag.

Är det ett faktum att man kan hantera en resenär på detta sätt så tror jag för min del att detta är slutet för resebyråerna. Vem kommer att våga köpa en flygbiljett av någon annan än flygbolaget direkt??

bornor

Det blir nog ingen resa - drömmen som ser ut att ha spruckit

Frun och jag har tillsammans med två av döttrarna planerat för en resa till Thailand. Min bror har ett hus där nere och vi har bara sett det på bild än så länge. Över sportlovet var det meningen - en vecka hos brodern med en avslutning i Phuket och Koh Lanta. 

Vad händer då ? Jo alla resehandlingar kom med posten för någon vecka sedan. Allt är betalt och klart och passen skall fixas. 

Då går vårt resebolag Blijett Torget i Malmö AB, i konkurs. Lugnt tänker du eftersom alla biljetter ligger på byrån i hallen och allt är ju betalt och klart.

Men det verkar vara andra lagar som  gäller i resebranschen. Det bolag som ställer ut biljetterna och säljer dessa till "vårt" bolag, verkar vara någon form av grossist inom resor. Företaget heter Flex Tours och dom går nu in och avbokar min betalda resa och begär återbetalning av biljetter hos SAS.

Första beskedet från Biljettorget var att hotell och andra markaktiviteter i Thailand var förlorade, betala på plats och sök kompensation hos Kamarkollegiet via resegarantin, som finns för att resenärer i en sådan här situation inte skall drabbas så hårt.

Det hade väl varit illa nog att få betala boendet en gång till men med en forhoppning om kompensation via resegarantin så hade det väl fått gå. Men att lägga upp pengar för hela resan en gång till - att ordna detta före avresa 21/2 och att sedan kanske få tillbaka en liten del av den första resan om tre till sex månader, det lockar inte i dagsläget.

Hur Flextours kan gå in och stjäla våra biljetter är för mig en gåta. Tänk dig att du köpt en bil från den lokale SAAB eller för den delen Volvohandlaren. Går han sedan i kk skulle SAAB Trollhättan eller Volvo Torsalanda komma och hämta bilen??

Knappast.

Nu för tiden är alla flygbiljetter elektroniska och ett enkelt knapptryckande kan tydligen göra dom ogiltiga ända fram tills dess att du checkat in på flygplatsen. Jag kan inte få det till annat. Detta måste vara olagligt eller hur???

BORNOR

Det går vidare

Ja idag har jag fått en bekräftelse från polisen att min anmälan är registrerad.

Som jag trodde fick polisen direkt uppgifterna från Banken på vem som har det konto dit mina pengar har gått.  

Inte helt oväntat är detta en krabat i artonårsåldern som har gjort liknande bedrägerier tidigare. Nu har jag fått en personlig kontakt vid polisen som kommer att driva detta vidare. Anmälan är gjord i Visby, men ärendet kommer troligen att skickas över till det fasta landet för att ingå i en större utredning om nämnda person.

Som tur är har jag min "poliskälla" och kommer få löpande information.  

Naturligtvis är dett numera så att jag är ordentligt blåst. Att jag på intet sätt är ensam gör naturligtvis inte att det svider mindre, men det är klart att det svider.

Det finns alltid en liten chans att jag kommer att få tillbaka hela eller delar av den summa jag i dagsläget ser som förlorad. En sak är hur som helst klar: den som är ansvarig kommer att få stå till svars.  

Egentligen kan man bara tycka synd om den människa som sjunkit så lågt att han tar till bedrägerier bakom synonym. Det kan inte vara värt att sitta fängslad för 2000 kronor.

Amatörer säger jag. Men kanske han är van sedan tidigare, jag antar att man kan nå en punkt där det inte längre spelar någon roll.  

Om du får ett erbjudande från [email protected] så anta inte detta.

BORNOR

Troligen hela påsen

Ja så har ännu en dag passerat revy och inget paket med Nintendo har det dykt upp. Nu är det så att jag tänkte mig att fortlöpande rapportera på detta forum hur utveckingen fortskrider.   Idag har således följande skett:

Kontakt med banken klargör att den så kallade banksekretssen inte möjliggör för min bankkontakt att ens ge mig namnet på den som står för det kontonummer till vilket jag inbetalat två tusen svenska riksdaler.

Hon kan inte ens ta kontakt med det bankkontor där kontot är registrerat och be en annan lokal tjänsteman ta kontakt med kontoinnehavaren. Ja då utan att avslöja något för mig skulle man ju på detta sätt kunna be kontoinnehavaren att skicka tillbaka penningarna - men det går alltså inte.  

Lärdom av detta?? - Om någon av misstag sätter in en summa pengar på ett konto som tillhör dig - så kan du med glatt sinnelag behålla dem. Såvida den som satt in pengarna polisanmäler.  

Rekommendationen från banken var - Polisanmäl. Polisen får nämligen efter det att en polisanmälan är gjord, helt andra svar från banken än vad jag får. Tydlligen kan det tummas på sekretessen om det handlar om en brottsutredning.  
Nu har jag ju lite tur i oturen. Jag har nämligen en vän som är polis i Visby. Han hade naturligtvis sin lediga dag idag, men han jobbar på söndag så då skall han ta tag i mitt fall.  

Sista ordet är så klart ännu inte sagt i detta ärende.  

Antagligen har paketet kommit när jag kommer hem och kollar posten.

Men jag börjar faktiskt att misströsta. Nu är det ju så att någon gång kanske jag får pengarna tillbaka. Pengarna är inte det värsta - även om det svider ordentligt - det är ju värre att hustruns uttalande om min ögonfärg har en viss relevans.  

Jag fyller år nästa vecka - en rolig årdagspresent :(  

Men dom vet inte vem dom börjat leka med!! Jag kommer att jaga efter detta villebråd tills jag får upprättelse. Kanhända det kommer att sluta med fängelse - som för henne som sålt sin mobiltelefon 35 gånger via blocket. Don´t mess with a Smålänning  

BORNOR  

Lurad på konfekten ??

Min hustru tycker att jag är för blåögd och godtrogen.

Ja hon har alltför rätt - jag är sedan födseln naturligt blåögd och jag har för vana att tro alla om gott tills motsatsen är bevisad.   Men vad är det då som gör att hustrun just nu påpekar detta faktum??  

Jo dottern har länge tjatat om att hon vill ha ett Nintendo WII. Ja ni vet ett sådant där TV-spel som alla familjer med någon form av ungdomar och känsla för vad som är gångbart ser till att det finns i huset.

Nu behöver det ju inte vara just ett WII. Det kan ibland lika gärna vara en X-box eller en Playstation.   Men dottern hade bestämt sig för ett WII och efter förhandlingar enades vi om att försöka hitta ett begagnat och jag lovade att stå för halva investeringen. Sagt och gjort - annons in på blocket under köpes. Ganska många svar med spel till varierande pris och varierande utrustningsnivå ( Kan man säga det så?).  

Efter några dagars utvärderingar valdes ett objekt och jag köpte detta via mailen och betalade genom att sätta in överenskommet belopp på säljarens konto i Swedbank. Detta hände 2009-01-02 och i morgon har det gått två veckor men vi har ännu inte fått något paket.  

Detta är, var igår, hustruns grund till att kalla mig blåögd och aningslös, alltför snäll och menlös. Hon tror nämligen att vi blivit lurade. Inte blev det bättre av att det i dagens morgonnyheter på Tv rapporterades om en kvinna som sålt sin mobiltelefon via blocket inte mindre än 30 gånger till olika köpare. Visserligen fick hon fängelse för detta men det lugnar på intet sätt hustrun.   Själv vet jag ju att paketet kommer idag eller i morgon  - med posten naturligtvis. Alla vet ju att det tar minst en vecka för ett paket med posten - även om man skickar med dyraste portot. Skickar man med postens billigaste alternativ tar det säkert två - eller hur??

BORNOR

Tandläkarn - för dyr ??

Raido Gotland gör idag ett stort nummer av att det är för dyrt med tandvård. Ett besök hos Tandhygiensit kan kosta motsvarande ett besök hos hårfrissan och är ändå för dyrt tycker många. Men det är nog ändå så att om man hoppar över hygienisten så kommer besöket hos Tandläkaren att bli dyrare på sikt.

Nu är det så att själv brukar jag bli kallad var artonde månad och får mina tänder befriade från tandsten och allmänt upputsade. Besöken hos tandläkarn har inskränkt sig till akuta ersättningar av gamla lagningar som ramlat ur. Antingen är det tur eller bra tänder som gjort att jag inte lagat några nya hål sedan 1974. Fast å andra sidan har jag fyra barn, den äldsta blir 29 år i höst och ingen av dom har någonsin känt en tandläkarborr i sina tänder. Kanhända det också har lite att göra med hur man äter och hur man sköter sina tänder till vardags.

Hustrun besökte igår sin tandläkare - hon går för övrigt med ungefär samma frekvens som jag - och då fixade hon till tre gamla lagningar vid ett och samma besök. Visst kostade det lite pengar men jag kan ändå inte tycka att det var allt för dyrt - det finns faktiskt en tandvårdsförsäkring som hjälper till med det värsta.

Att gå till frissan kostar enligt min mening betydligt mera i längden. Finns ingen försäkring där - även om det kan tyckas att somliga skulle behöva en sådan.

Vad vill jag då säga med detta ??

Ja egentligen ingenting annat än att en tandläkare är en hantverkare som också skall leva. Jag möter i min nuvarande profession också kunder som någon gång tycker att det är "för dyrt". Jag brukar även där göra jämförelsen med kostnaden hos frissan. Där är en permanent ingalunda permanent och jag kan berätta att man får ganska mycket fönster glasade för samma pengar som en klippninig - hårfärgning eller en permanentning.

Nu tycker jag ju egentligen att även hårfrisörer har rätt till en skälig ersättning för utfört arbete - så det är inte det jag vänder mig emot - även om jag själv numera sköter håransningen med hjälp av hustru eller dotter och en enkel maskin köpt på ÖB för ca hundralappen. Snaggad så snart håret uppnår en längd där kammen borde användas.

Eller som en kollega uttryckte sig efter ett besök hos herrfrisören då han återkom snaggad till lunchrummet på sågen i Stockaryd för många år sedan:
- Jag sa te han å´ ta så nära vettet han tordes.
- Tur han inte utför skalperingar, var då den naturliga kommentaren från arbetsplatsens lustigkurre.

BORNOR

Krig och enlände !

Just nu är nyhetsrapporteringen uteslutande rapporter från kriget i Gaza. Jag kan inte låta bli att tycka till om detta. Att Israelerna tar till ett övervåld som på intet sätt är berättigat verkar fler och fler bli på det klara med. För mig är det ofatt bart att ett folk som under årtusenden har fått stå ut med humanitära övergrepp, nu själva gör samma sak mot ett annat folk.

Det är väl så att Hamas och palestinierna på många sätt själva har dragit detta över sig, men det kan inte motivera en krigsoffensiv av det slag som vi får uppleva nu. Jag är inte människa att döma över vem som har rätt eller fel i den grundläggande konflikten, men jag kan inte se några skäl i världen för Israelerna att så omdömelöst döda civila, män kvinnor och barn.

Nu talas det om bojkottande av varor från Israel, kanske är det en aktion som skulle hjälpa? Själva lutar dom ju sig mot Gamla Testamentets vedergällningspolitik, där tand för tand och öga för öga är receptet. Där har man ju inte läst vad som  sedan skrevs i det Nya Testamentet, där Jesus menade att man skulle samla glödande kol på sina ovänner hjässa och löna ont med gott.

Allt vad i viljen att människorna skall göra Eder, det skall ni ock göra mot dem ! Tänk om flera hade läst den versen istället.

Jag kan bara säga att jag lider med alla de oskyldiga som nu terroriseras och dödas i en konflikt som inte skulle kunna föras om USA och vi andra i väst inte gav Israelerna det stöd dom får och har fått alltsedan statens bildande 1948.

Det är hög tid att man tar till sig några tankar som Charles de Gaulle lär ha yttrat: " I politik som i kärlek kan reträtten forma sig till en seger"

BORNOR


Vill du betala sådant du inte köpt/beställt ?

Nej naturligtvis inte säger du som vanligen är en vän av ordning.

Får jag en räkning på något som jag inte köpt eller beställt så kallar jag det en bluffaktura och bestrider den så snart jag kan. Troligen har det redan skrivits en del i tidningarna och talats på "Sveriges radio Gotland -P4" om att det för tillfället grasserar en massa falska fakturor. Förvillande lika ett eller annat etablerat företag som inte heller tycker att detta är så roligt. Så var det på sensommaren i fjol. Många företag fick räkningar på ett antal tusenlappar från ett företag med namn mycket likt namnet på ett företag som faktiskt ger ut telefonkataloger och där det numera kostar en del pengar att tala om för omvärlden att man har telefon.

Följden blev stort rabalder i media och ett antal polisanmälningar. Förmodligen fick blufföretaget inte in så många pengar.

Varför nu denna långa utläggning om något som hände för snart ett halvår sedan ??

Jo nu har det hänt igen. Men nu skickas det ut fakturor från Gotlands kommun.

Inte kan väl kommunen skicka bluffakturor tänker du som laglydig medborgare, vart är samhället på väg då ? 

Nej antagligen är det väl rent lagligt  INTE bluffakturor - men det är fakturor på något som varken är beställt eller avtalat. Om detta är ett verk av tjänstemän eller av mina politikerkollegor vet jag ännu inte - men jag kan inte annat än tycka att det är uppåt väggarna tokigt.

Någon eller några har bestämt att om det finns en tomt inom planbelagt område som INTE har vatten och avlopp anslutet så skall det anslutas. Detta oavsett om tomtägaren avser att bygga på tomten eller inte. Jag har en vän med en tomt inne i Hemse. Ett samhälle där det inte byggts ett nytt bostadshus på säkert femton år. Tomten ligger i anslutning till en industrifastighet där vännen driver en rörelse. Den aktuella tomten kommer troligen aldrig att bebyggas. Läget är så att en bostad troligen inte kan uppföras eftersom det finns risk att boende störs av industriell verksamhet som finns på båda sidor om tomten.

Trots att min vän inte vill dra in varken vatten eller avlopp på den aktuella tomten, har han fått en räkning från Gotlands kommun på 112 500 kronor i anslutningsavgift. Han kommer dessutom att få betala 1600 kronor varje år framöver i en så kallad Serviceavgift!!

HORRIBELT !!  Rena stölden kan jag tycka.

Nu är han inte ensam om detta - men det är ju i och för sig ingen tröst. På radion rapporterades i början av veckan att detta drabbat ganska många. Där var det en familj som fått denna räkning, då gällande en tomt på 600 kvadratmeter, jag tror det var i Östergarn, där det heller inte var aktuellt med att bygga. Har för mig att man nämnde att ca 200 tomter nu på detta sätt tvångsansluts till det kommunala VA-nätet. Oavsett om man som tomtägare önskade detta eller inte.

Att räkningen kom några dagar före jul - som en obehaglig julklapp för de flesta, gör i mitt tycke inte saken lättare att acceptera. Inte heller det faktum  att avgiften höjs 2009 till nära 150 000 kronor, så dessa tomtägare nu har "tjänat" 37 500 kronor på att debiteringen är gjord 2008.



Ja det resonemanget förde någon på Tekniska förvaltningen. Klen tröst för den som nu inte över huvud taget bett om att få sin tomt ansluten till detta nät.

Överklaga !! Ja det går faktiskt att överklaga. Om det går att vinna i en sådan överklagan vet vi ännu inte. Men det är klart att man skall överklaga och bråka och göra allt man kan för att slippa betala för något man inte beställt och inte vill ha.

Vi har en vision om ett Gotland med ökande befolkning och en plats där man vill bo och verka. Vi vill ha en levande ö och en levande landsbyggd. Många av oss vill att alliansen skall fortsätta styra efter valet 2010. Om vi fortsätter att hitta på tokigheter av det här slaget så kommer varken visionen om den Gotländska utveklingen eller förhoppningen om fortsatt alliansstyre att infrias.
 
BORNOR

2009

Ja så har vi då tagit farväl av ännu ett år och välkomnar ett nytt obrukat år som kommer att föra oss närmare evigheten.
Så här firades det i Grötlingbo



Och så några bilder från julen



Mera bilder en annan gång idag är uppkopplingen alldeles för slö

BORNOR

RSS 2.0