Skakningar

Livet är ibland helt fullt av skakningar.

I söndags så skakades jag eller rättare min hjärna, när jag for i golvet i stallet och slog huvudet i en stolpe. Efter mild övertalning och med hjälp av sommargranne som är läkare lyckades hustrun och dottern få mig in till lasarettet i Visby. På följande röntgen gavs besked att det inte fanns vare sig fraktur eller blödningar, men läkarvetenskapen beslutade sig snabbt för att behålla mig över natten för observation.

Själv återkom jag till världen liggande i en sjukhussäng med dottern på armen. Har fortfarande inget minne av söndagen men kommer numera ihåg att jag sedan ett år tillbaka driver ett glasmästeri och jag har helt klart för mig hur många barn jag har och till och med var dom bor. Livsfakta av detta slag var tydligen helt borta under några timmar. Har heller inget minne av röntgen men vet att mina kära var borta ett tag och hämtade pizza. Rester av dessa pizzor har jag nämligen minne av att ha ätit liggande i min sjukhussäng. Man kan förstå att dom en kortare tid var lite oroliga för min mentala status.

Skrevs ut i måndags och tog en sjuktaxi hem. Fantastisk service - visserligen fick jag åka med och lämna av några damer på vägen men kom ända hem till dörren för 89 svenska riksdaler.

Tror att jag mår sämre av hjärnskakningen idag än vad gjorde i helgen. Har fått en smygande huvudvärk och orkar egentligen inte att arbeta. Tur då i oturen att det inte är kö med jobb i glasmästeriet.

Skall hem och se U-21 landslaget piska upp den Engelska motsvarigheten. Äta vitlökskyckling och ta mig ett eller ett par glas med rött. Vore smaskens med en Whiskey också, men då måste jag in på bolaget först och jag har egentligen inte lust med det så det får nog anstå.

Den som inte vet hur man tillagar nämna flygfä bör läsa receptet nedan. Snabbt enkelt och förbannat gott.

Dela en hel kyckling i fyra delar. Lägg i långpanna eller annan lämplig form. En tärning av kycklingbuljong fördelas och över varje fjärdedel pressas minst en vitlöksklyfta. Salta och peppra efter behag. Häll över en trea med riktig grädde och strö en påse med parmesan över altihopa.

Sätt in i 175 graders ugn och ös varje kvart (minst) det hela tar ungefär en timme i ugnen. Får du ingen färg på det hela så öka värmen lite. Tvärtom om det blir för mycket färg. Slå gärna på lite mjölk eller mera grädde om du gillar mycket sås.

Avnjutes med en grönsallad och kokt ris. Gärna ett glas eller två av det röda vinet till.

Förresten så är det inte så illa med en vinegrette till salladen. Två delar olivolja, en till en och en halv del med balsamvinäger. Krydda med grovmald svartpeppar, senapspulver, örtsalt, en smula socker samt pressad vitllök efter behag. Tillsätt en lite skvätt vatten.

Smaskens, särskilt om du har lite mango i salladen.


Lycka till

BORNOR

Det blir sällan som man tänkt sig...

Det blev inget bete för unghästen. När vi skulle ha in henne i hästtransporten gick hon på bakbenen och omkull. Olyckligtvis slog hon upp ett stort sår uppe i skallen mitt mellan öronen. Så det blev veterinär och efter en massa lugnande så syddes såret och nu står hon inne och frustar. Osäkert om hon har skadat några vitala delar eller om hon kommer att bli häst igen. Trist men det är sådant som tyvärr händer ibland.

I övrigt hade vi ett besök av högsommarvärme här igår. Särskilt påfrestande att mitt på dagen stå på en balkong och byta en treglasruta i en dörr. Jäkla plastlister att vara svåra. Men det gick så småningom. Detta var faktiskt andra försöket. Första gången var rutan 10 centimeter för kort!! Den berömda decimetern. Tyvärr inte första gången jag mätt fel. Lärpengar??

Maj har varit lite bättre än tidigare månader. Kom faktiskt upp i ungefär samma omsättning som Oktober. I och för sig inte tillräckligt, men bra mycket bättre än tidigare månader. Nu har Juni börjat lite bättre och jag har ännu hopp om framtiden.

Centermöte i förra veckan. En hel del diskussion om sophämtning och returstationer. Vi kan inte förstå hur vår partikamrat i toppen av Tekniska nämnden ständigt försämrar och försvårar för folk ute på landet att bli av med sina sopor. Det dras in returstationer och resultatet kommer troligen bli mera skräp i naturen. Förresten så har det nog aldrig eldats så mycket ute på gårdarna tidigare. Mycket kan sägas om det nya sopsystemet. Men en annan gång.

I övrigt har jag ont i buken och kanske borde besöka hälsovården. Men det får väl gå några dagar till så kanske det går över. Har påbörjat en bantningsperiod enligt Skaldemans princip. Bara fett och kött. Inget socker eller sådant som direkt omvandlas till socker. Jag fuskar lite granna - har en röra med bönor och lök - med massor av olja och cremefraiche som kanske egentligen inte kvalar in i dieten. Men igår gjorde jag en massa bantarbiffar så nu klarar jag mig några dagar. Har gått från 90,7 till 88,6 på två veckor så nog hjälper det. Målet är 80 kilo till kräftpremiären.

Se mera på www.skaldeman.se en diet som passar mig men inte alla.

BORNOR

RSS 2.0