Möte om maten i Gotlands kommun

Vi bryr oss om skolmaten och annan mat som serveras inom kommunen. Visa att ni också gör det genom att komma till Hemsegården den 29:e april klockan 19:00.


Kommuntjänstemännens förslag om att införa så kallad "koka och kyl" system är ännu så länge bara ett förslag och kräver en ordentlig debatt.


Vi är inte alls säkra på att ett sådant system, med förslagets tre centralkök, är bättre eller billigare än andra alternativ. Alla vill vi att den mat som lagas och serveras genom kommunens försorg, skall vara god och näringsriktig. Andra aspekter är värdet av närproducerat och den miljöpåverkan som de olika alternativen medför.


Nu har just DU ett gyllene tillfälle att säga just DIN mening och att påverka det beslut som våra politiker så småningom måste ta.


Det finns många exempel på andra bra sätt att lösa matfrågan. Har du ett sådant exempel så ta med det på mötet och berätta för oss andra.


Styrelsen för Centerpartiets södra kommundelskrets är mycket tveksam till förslaget. Vi tror att en mera omfattande decentralisering av beslutsfattande är rätt väg att gå. Att de som skall laga, servera och äta maten får större möjligheter att påverka både valet av råvaror och sättet att tillaga maten är för oss rätt politik. Att föra besluten närmare den enskilda människan har alltid varit en bra centerpolitik. Genom att införa centralkök går vi i direkt motsatt riktning.


Kom och ta ställning du också. Vi ses den 29 april på Hemsegården kl 19:00

BORNOR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0