NannyMaja

Jodå det var en intressant föreläsning av denna unga dam. Många sanningar som vi normalt sett blundar för. Vi måste inse att jordens resurser är ändliga och att vi för närvarande varje år tär på reserverna. Det som nyproduceras i världen är förbrukat redan i början av september. Efter det lever vi på reserven. Detta datum kommer närmare och närmare vårkanten och bör stämma till eftertanke.

Det är en stor diskrepans mellan det som vi önskar oss och det som vi egentligen behöver. Man kan som NannyMaja göra två listor.


Vill ha lista


Tex:
Ny bil

Ny motorcykel

Bubbelbadkar

Swimmingpool

osv osv


Jag behöver:

Mat för dagen

Kläder på kroppen

Kärlek och omtanke

Vänner

Vara behövd??


Osv osv


Gör en egen lista och kolla vad du egentligen behöver. Man skulle nog lite var till mans kunna handla mera kravodlat och mera rättvisemärkt. Utan att för den skull behöva dra ner på standarden så värst mycket.


Jag tror att jag skall sluta dricka läsk. Det går åt 9 (nio) liter vatten för att tillverka 1 (EN) liter Cocacola. Ja det var vad hon sa och det finns ingen anledning att tvivla på det. Det finns en jäkla många Cocacola fabriker i Indien där nu grundvattnet sjunker så att grödorna torkar på åkrarna och folk inte har rent vatten. Tokigt?


Läs www.nannymaja.se hon har en del att säga den tjejen


BORNOR.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0