Skakningar

Livet är ibland helt fullt av skakningar.

I söndags så skakades jag eller rättare min hjärna, när jag for i golvet i stallet och slog huvudet i en stolpe. Efter mild övertalning och med hjälp av sommargranne som är läkare lyckades hustrun och dottern få mig in till lasarettet i Visby. På följande röntgen gavs besked att det inte fanns vare sig fraktur eller blödningar, men läkarvetenskapen beslutade sig snabbt för att behålla mig över natten för observation.

Själv återkom jag till världen liggande i en sjukhussäng med dottern på armen. Har fortfarande inget minne av söndagen men kommer numera ihåg att jag sedan ett år tillbaka driver ett glasmästeri och jag har helt klart för mig hur många barn jag har och till och med var dom bor. Livsfakta av detta slag var tydligen helt borta under några timmar. Har heller inget minne av röntgen men vet att mina kära var borta ett tag och hämtade pizza. Rester av dessa pizzor har jag nämligen minne av att ha ätit liggande i min sjukhussäng. Man kan förstå att dom en kortare tid var lite oroliga för min mentala status.

Skrevs ut i måndags och tog en sjuktaxi hem. Fantastisk service - visserligen fick jag åka med och lämna av några damer på vägen men kom ända hem till dörren för 89 svenska riksdaler.

Tror att jag mår sämre av hjärnskakningen idag än vad gjorde i helgen. Har fått en smygande huvudvärk och orkar egentligen inte att arbeta. Tur då i oturen att det inte är kö med jobb i glasmästeriet.

Skall hem och se U-21 landslaget piska upp den Engelska motsvarigheten. Äta vitlökskyckling och ta mig ett eller ett par glas med rött. Vore smaskens med en Whiskey också, men då måste jag in på bolaget först och jag har egentligen inte lust med det så det får nog anstå.

Den som inte vet hur man tillagar nämna flygfä bör läsa receptet nedan. Snabbt enkelt och förbannat gott.

Dela en hel kyckling i fyra delar. Lägg i långpanna eller annan lämplig form. En tärning av kycklingbuljong fördelas och över varje fjärdedel pressas minst en vitlöksklyfta. Salta och peppra efter behag. Häll över en trea med riktig grädde och strö en påse med parmesan över altihopa.

Sätt in i 175 graders ugn och ös varje kvart (minst) det hela tar ungefär en timme i ugnen. Får du ingen färg på det hela så öka värmen lite. Tvärtom om det blir för mycket färg. Slå gärna på lite mjölk eller mera grädde om du gillar mycket sås.

Avnjutes med en grönsallad och kokt ris. Gärna ett glas eller två av det röda vinet till.

Förresten så är det inte så illa med en vinegrette till salladen. Två delar olivolja, en till en och en halv del med balsamvinäger. Krydda med grovmald svartpeppar, senapspulver, örtsalt, en smula socker samt pressad vitllök efter behag. Tillsätt en lite skvätt vatten.

Smaskens, särskilt om du har lite mango i salladen.


Lycka till

BORNOR

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0