Magiskt eller inte - det är frågan.

Vi lever numera på magiska Gotland. Ja nu är det ju så att ön i sig inte är mera magisk än många andra platser i detta avlånga land. Men en sak är säker - många som varit här på ön vittnar om en magisk stämning och magiska ögonblick. Det ÄR något särskilt med ön - naturen - ljuset - klimatet - det är svårt att sätta fingret på det, men många upplever det närmast magiskt.

Det något märkliga inträffar när man talar om en ökad exploatering och att vi måste få till en ökad inflyttning och flera boende på ön. Vi som bor här året runt vill gärna att det byggs på landsbygden och att det kommer ljus i stugorna även under den mörkare årstiden. Men - många av dom  som har lockats hit av en eller annan anledning tycker att man skall vara försiktig med utbyggnad och försiktig med att få in ny bebyggelse, särskilt ute i naturen eller i närheten av där dom har råkat hitta sitt eget paradis.

Skall vi överlämna Gotland till vinterfastlänningarna ?? Eller skall vi bli flera åretruntboende. Det är frågan och svaret är att vi skall bli flera som bor här året runt. Om det till äventyrs betyder att vi måste låta dessa nybyggare etablera sig på platser där en del tycker att det är lämpligare med rekreationsområden och orörd natur så är valet inte svårt för min del.

Vi har en jäkla massa strandnära lägen där det mycket väl kan tänkas en bebyggelse som på intet sätt skulle försämra elller göra en vistelse på ön mindre magisk.  Tvärt om så är det enbart ett fåtal platser som det är direkt olämpligt att tillåta bebyggelse på. Vi har ett antal naturreservat och strandlinjer där det helt enkelt är omöjligt att ta sig och jag menar inte att vi skall privatisera strandlinjen eller tillåta någon - nyinflyttad eller etablerad - gotlänning att bygga så att det på något sätt inskränker allemansrätt eller möjlighet att  uppleva magiska ögonblick i den Gotlänska naturen.

Får vi in tillräckligt många nya innevånare så kommer till och med skatten att sjunka.


BORNOR


Den magiska ön
 

Kommentarer
Postat av: Tomas Gardelin

Hej Du!

Lite lugnare idag, dvs inte så mkt att göra så jag har både tid o möjlighet att "surfa runt".

Det är väl Gotlands största, och viktigaste fråtga - hur ökar man befolkningen på Gotland? Och då tänker jag inte på Hasse o Tage´s klassiker...

Vad är det visionen heter? Gotland ngt och ett x antal tusen människor. Läste i tidningen häromdagen

att man "tvångskrev" ´högskolestudenterna. Tror tyvärr inte det är ett långsiktigt alternativ utan man får nog istället satsa på kvalitetsboende för barnfamiljerna. Som en nyligen publicerad enkät visade på-



Från oss alla - till er alla GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

2008-12-23 @ 12:29:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0