Tankar

Ja nu är det ett tag sedan det blev tankar nedpräntade på denna blogg. Så det kan väl var dags att bli lite filosofisk. Det händer ibland när jag läser dagens avisa tidigt på morgonen att jag tänker "det där skulle man skriva några rader på bloggen om" men för det mesta så stannar det just vid en tanke. Men inte idag.

I morgon skall vi ha ett medlemsmöte/öppet styrelsemöte i den södra kommundelskretsen i Centerpartiet. Tanken är att medlemmar och styrelse skall få träffa de centerpartister som är representanter i nämnder och styrelser inom kommunen. Det är ju val nästa år och vi får se om våra  valda partikamrater kommer och slår ett slag för sig för att bli omvalda. Alla som bor inom vår krets och har ett politiskt uppdrag är personligen inbjuden till mötet. Det skall bli mycket intressant och se vilken uppslutning vi får.

Det finns ju en del att debattera. Inte minst skolmaten. Efter TV4 programmet om skolmat har debatten tagit lite fart igen. Kommunens tjänstemän har föreslagit en lösning med så kallad "cook and chill". Ett system med några få tillagningskök och uppvärmning på de flesta matställen. Kostnadseffektivt säger dom - men fan trot. Maten lär inte bli godare, nyttigare eller roligare. Oppositionen förordar tillagningskök och råvaror som är närproducerade. En linje som man kan tycka att Centerpartiet borde driva och inte lämna helt till vänstern och miljöpartiet.

Tillväxt Gotland är i blåsväder. Ett projekt som startades för att understödja företagande och verka för den tillväxt vi så väl behöver. Vid bildandet för två år sedan sattes det upp ett antal mål som skulle nås. Nu verkar det som att målen var för ambitiösa och har ännu inte nåtts. Antalet nystartade företag, som var ett av målen, har minskat och är lägre än året före tillkomsten av projektet. Kommunens ranking i olika företagsbarometrar är inte ett dugg bättre än tidigare, snarare tvärt om. Att få 500 medlemmar till föreningen verkar också vara ett problem. I dagsläget är det 191 registrerade medlemmar, varav mitt lilla företag är en.

Ett sånt här arbete måste få ta tid säger ansvarig verksamhetsledare. det är säkert sant och jag är idag inte speciellt ledsen över att jag inte fick det jobbet, som är ett av många jobb jag sökt sedan vi flyttade tillbaka till ön. Jag tror att man jobbat på så gott man kunnat i organisationen, men har faktiskt hela tiden tyckt att det tenderat bli lite mera "Tillväxt Visby" än "Tillväxt Gotland". Inte fasen ordnas det bussar från landet till stan för att få folk att komma på frukostmöten, men när man lade ett frukstmöte i Slite så gick det bussar från stan. Som vanligt mer än dubbelt så långt från Visby som till.

Kommunen har under en herrans massa år tagit betalt för service som inte utförts. Gäller ett avtal om snöröjning och ogräsbekämpning utanför fastigheter i Visby.Tjänsten utördes av kommunen och debiterades fastighetsägaren. Detta tyckte stadens tjänstemän var fastighetsägarens ansvar och någon gång i början på 1990-talet beslutade kommunfullmäktige  att servicen skulle avvecklas. Avtalen med fastighetsägarna fortsatte dock att gälla och debiteringen fortsatte som om ingenting hänt. Nyligen har någon vaken person undrat över vad han egentligen betalar för och nu har tekniska nämnden besluat att de ca 70 talet avtalen skall sägas upp, men att ingen återbetalning skall ske. Ja, ja man måste kolla alla räkningar så att man inte betalar för sånt man inte beställt.

Vi har grävt en damm. Ja rättare sagt har vi anlitat en bekant med grävskopa som grävt ett hål där det snart skall bli en damm. Spännande. Jag vill ha Koi. Frun vill ha växter. Det blir nog lite av varje och så guldfiskar.

Bergman överraskad av buden. Ja inte Ingmar, men han skulle säkert ha varit överraskad han oxå om han hört vad folk är beredda att betala för hans gamla papperskorg. En sprattelgubbe för 29 000 kronor och totalt 17 miljoner för lösöret. Ja inte underligt att man blir lite överraskad av det.

För övrigt är hustrun på tjejträff och jag tänker kolla på Idol. Hej svejs grus och gnejs

BORNOR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0